Особливе занепокоєння вона проявляє стосовно Афін, на вулицях і площах яких завжди багато туристів і місцевих жителів. Серед них вештаються безхатьки, жебраки, наркомани й біженці, яких вважають мало чи не основними рознощиками небезпечного вірусу. Адже ніхто з цих людей не носить захисних масок, а тим більше не дотримується дистанції. Ось чому  влада в понеділок оголосила про п'ять нових заходів, спрямованих на стримування поширення COVID-19 в Афінах. При цьому акцент зроблено на профілактиці вразливих верств населення.

Згідно з розпорядженням влади, вісім громадських центрів у столиці, що раніше вважалися клубами за інтересами, терміново перетворили на міні-діагностичні центри для людей з так званих груп ризику. Офіційні нічліжки для безхатьків і притулок для наркозалежних забезпечили наборами для проведення експрес-тестів, а також розділили приміщення на кілька зон, щоб їх мешканці розташовувалися за 1,5--2 метри одне від одного. Число місць в старих нічліжках одразу поменшало, тому влада терміново шукає підходящі приміщення для відкриття нових.  

В Афінах було створено оперативний центр для координації всієї діяльності, пов'язаної із запобіганням поширенню коронавірусу. Звідси  керуватимуть і діями національних і муніципальних поліцейських сил, спрямованих на передову боротьби з COVID-19. Вони стежитимуть за тим, щоб на площах Афін не накопичувалося багато народу, щоб у громадських місцях люди були в масках, а також за тим, щоб жебраки не чіплялися до перехожих. 

Наступним кроком у запровадженні суворих заходів захисту, за словами фахівця з інфекційних захворювань і члена комітету з боротьби з коронавірусом Нікоса Сіпсаса, може стати заборона на вихід з дому для осіб, старших за 65 років. Такий план уже розроблено, і в разі зростання заражень його буде моментально запроваджено. Грецькі епідеміологи чітко роз'яснили, що проблема не в літніх людях, а в молодих, які їх можуть заразити на вулиці, в магазині або кафе. А літніх відносять до групи особливого ризику, бо вони з легкістю підхоплюють заразу, але тяжко й довго лікуються.