Її темою було обрано медіаграмотність і боротьбу з дезінформацією. Видання Dnevni avaz, яке виходить у Боснії і Герцеговині, інформує, що під час обговорення актуальної теми акцент було зроблено на перекрученні фактів під час пандемії чи подачі їх з певною метою. Наприклад, щоб спричинити напругу в суспільстві або залякати населення, зробивши його слухняним.  

«Недостовірна інформація і дезінформація швидко поширювалися на Західні Балкани, Європейський Союз і весь світ під час пандемії. Це було небезпечно для всіх нас, насамперед тому, що неправда в галузі медицини може стати фатальною», -- наголосив Жозеп Боррель у вступному слові. Він зазначив, що ЗМІ мають ретельно перевіряти факти, а журналісти разом із громадськими організаціями припиняти будь-яке поширення дезінформації на Західних Балканах і убезпечити від неї молодь. Не секрет, що в деяких країнах Західних Балкан є групи людей, яким з певних причин недоступна медіаграмотність, тому їм важко самостійно визначити, де -- неправда, а де -- правда. 

Конференція в Боснії і Герцеговині проводилася в рамках проекту Європейського Союзу «Я не натискаю на пробіл». Її метою є розширення прав і можливостей молоді в галузі медіаграмотності, щоб ЗМІ не могли маніпулювати їхньою свідомістю.