— Займаємось глибокою переробкою деревини, — каже Олександр Корицький. — Виготовляємо дерев’яну меблеву ламель (дерев’яну дощечку, на яку кладуть матраци), поставляємо її згідно з контрактами у Польщу, Швецію.
Березнівський підприємець, депутат Березнівської районної ради Олександр Корицький дає роботу шістдесяти найманим працівникам. Це переважно мешканці Зірного, Березно, Білок, Городища. Його ТОВ «Ековудлайн» сплачує щороку більше мільйона гривень податків.

Тому, звичайно ж, і влада, і люди зацікавлені, аби таких підприємців у районі було якомога більше. Адже вони, крім основної виробничої діяльності, роблять ще й чимало добрих справ для громади. Одна з таких — благодійний внесок до районного фонду по допомозі лікарні у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Олександр Корицький, якого кілька скликань люди обирали депутатом Зірненської сільської та Березнівської районної рад, ще й голова федерації греко-римської боротьби Березнівського району. Багато робить для розвитку цього виду спорту, завжди надає безплатно транспорт спортсменам, коли вони виїздять на змагання.

Олександр Корицький разом із Зірненським сільським головою Віталієм Старицьким створили у Зірному футбольну команду, забезпечили її формою, м’ячами, закупили сітки для воріт, надають транспорт для поїздок на змагання, одне слово, всіляко підтримують фінансово і матеріально.

— Хай краще молодь з користю для здоров’я проводить свій вільний час у спортзалах та на футбольних полях, аніж пиячитиме чи влаштовуватиме потасовки, — кажуть обидва спонсори зірненських футболістів, на рахунку яких чимало ще й інших корисних справ.

Надійним помічником і в житті, і в бізнесі для Олександра Корицького є його дружина Оксана Панасівна. В «Ековудлайні» вона займається економічними і бухгалтерськими питаннями. Подружжя Корицьких мають двох дітей: донька Юлія та її чоловік Дмитро — юристи, син Вадим навчається у Львівському університеті імені Фвана Франка, він також здобуває фах юриста. Найпривілейованішою у сім’ї є тримісячна внучка Вікторія — донька Юлії. Нею не можуть натішитись дідусь і бабуся, які лише кілька місяців у цьому статусі.

Рівне.

Фото надане автором.