Було госпіталізовано 733 людини та зафіксовано 64 летальні випадки. Такі дані досліджень повідомляються на сайті Системи моніторингу поширення коронавірусної хвороби РНБО.

Під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я повідомив і про «приємний рекорд» — за минулу добу загалом одужали 2110 українців.

«У нас сьогодні черговий антирекорд — ми переступили позначку в 4 тисячі. За добу захворіли 4027 осіб, з них 276 дітей та 171 медичний працівник. Одужали 2110 пацієнтів — це приємний рекорд», — зазначив Максим Степанов.

Очільник Міністерства охорони здоров’я наголосив на стрімкому збільшенні госпіталізацій. Зокрема, зауважив, що в медичних закладах перебувають пацієнти із середнім та важким перебігом хвороби. У вівторок, 29 вересня, до лікарень було госпіталізовано 733 людини.

Першість у списку регіонів із найбільшою добовою кількістю нових хворих на COVID-19 утримують Харківська область (549), Донецька (345), Львівська (265) та Тернопільська області (211).

Серед мешканців столиці зменшилась кількість інфікування та збільшилося число пацієнтів, що одужали. Так, у Києві за минулу добу виявили 219 нових хворих на COVID-19, перемогли хворобу 157 киянин. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив київський міський голова Віталій Кличко.

30 вересня заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко провів телефонні перемовини з очільниками міст і районних адміністрацій щодо результатів нового аналітичного інструменту математичного аналізу показників епідемічної ситуації в різних населених пунктах країни.

Головний санітарний лікар України відзначив важливість та ефективність математичного інструменту, який самостійно вираховує тенденції зростання та зменшення нових випадків.

«Електронний інструмент в режимі реального часу дає змогу вчасно реагувати на потенційне погіршення епідситуації в кожній окремій адміністративній одиниці та приймати управлінські рішення щодо посилення контролю над поширенням захворювання у проміжку між засіданнями Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Віктор Ляшко.