Відповідне рішення ухвалено під час учорашнього засідання уряду.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, закладені до Держстандарту базової середньої освіти компетентності та навички базуються на найкращих практиках Європейського Союзу та відповідають сучасному технологічному світу. «Ми визначаємо 11 основних компетентностей, які мають отримати школярі. Серед них вільне володіння державною мовою, здатність спілкуватися іноземними мовами, математична і технологічна компетентність, інноваційність та відкритість до нових ідей, підприємливість та фінансова грамотність, спроможність навчатися впродовж життя», — зазначив глава уряду, додавши, що документ встановлює чіткі орієнтири, за якими учні здобуватимуть знання, а батьки зможуть відстежувати навчальний поступ своїх дітей. «Педагоги, у свою чергу, матимуть академічну свободу, а школи будуть забезпечені всіма ресурсами, зокрема електронними та технологічними рішеннями», — переконаний прем’єр.

У цьому контексті Д. Шмигаль звернув увагу на те, що в проекті держбюджету на 2021 рік саме на освітню галузь передбачене найбільше зростання видатків. «На 34 мільярди гривень більше для освітньої сфери, ніж цього року. Це рекордні 159 мільярдів гривень для Міністерства освіти і науки, з яких 1,4 мільярда гривень буде виділено для програми «Нова українська школа», — повідомив він.

Ще одним рішенням уряд затвердив план заходів з підвищення якості послуг мобільного зв’язку на 2020—2022 роки, який передбачає імплементацію європейських підходів щодо якості зв’язку та електронних комунікаційних послуг. Складовою цього плану є впровадження технології 5G.

Підтримавши проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України, уряд схвалив постанову щодо організації конкурсу та відзначення кращих ескізів преміями: 100 тисяч гривень — перша премія, 50 тисяч гривень — та 30 тисяч гривень — третя.

Уряд схвалив розпорядження про перенесення робочих днів у 2021 році: з п’ятниці 8 січні на суботу 16 січня; з понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня та з п’ятниці 15 жовтня на суботу 23 жовтня.

Прем’єр також акцентував увагу на погіршенні ситуації із поширенням коронавірусної інфекції, адже за добу захворіли вже 4 тисячі людей, а лікарні по Україні заповнені на понад 50 відсотків ліжко-місць. «Тільки належний контроль за дотриманням карантинних заходів дасть змогу зупинити другу хвилю коронавірусу. Очікую від Держпродспоживслужби, Міністерства охорони здоров’я та місцевої влади активнішої роботи та закликаю суспільство до свідомого дотримання правил», — підкреслив Д. Шмигаль.