Дерева виросли на території колишнього стихійного сміттєзвалища.

Два роки тому керівник ОТГ Володимир Ящук запропонував несподіване рішення. Принаймні таким воно стало для декого з депутатів. Йшлося про територію колишнього стихійного сміттєзвалища. Понад десятиліття туди звозили відходи. Коли нарешті вдалося заборонити самовільне забруднення території й очистити її, постало питання, що робити далі.

Зрештою, на території площею п’ять гектарів посадили яблуні.

— До роботи долучилися представники підприємств, організацій міста, — розповідає Володимир Ящук. — Працівники міськради також доклали зусиль до корисної справи. Щоб молоді дерева виросли і почали плодоносити — в цьому чи не найбільша заслуга працівників комунального підприємства «Добробут». Упродовж двох років вони постійно доглядали за деревами.

Майже три тонни плодів уже зібрали. Але це тільки частина врожаю. Нині продовжують обривати яблука зимових сортів.

Голова ОТГ уточнив, що вирощені плоди передали безплатно низці колективів і організацій, навчальних закладів. Насамперед завезли медикам до центральної районної лікарні та в Центр первинної медико-санітарної допомоги, відділення швидкої допомоги. Отримали дари саду ті, хто перебуває в Будинку для одиноких благодійного фонду «Віфанія». Учні шкіл та вихованці дитсадків райцентру також смакували плодами. Завезли їх і в Центр дитячої творчості. Громада не залишила поза увагою й родини загиблих захисників нашої держави.