Як вже повідомлялося, він був викликаний чотиримісячною заборгованістю підприємства по зарплатах, а в декого вона доходила і до п’яти місяців.

На жаль, районна профспілка працівників АПК мало чим зарадила — її голова Раїса Цицух повідомила страйкарям, мовляв, вони неправильно оформили листа з попередженням про свою акцію (а райком профспілки допомогти не міг? — Авт.). Тому директор підприємства встиг звільнити працівницю лабораторії, яка, на його думку, стала призвідцем страйку. Нарешті після 13 годин від початку заходу на підприємство прибув і його власник Анатолій Юркевич. Він намагався перекласти всю вину на директора — мовляв, зарплату виділяв, а куди той дівав — буде розбиратись...

Директор Михайло Нечипорук у свою чергу розказав, що визначення першочерговості видачі зарплати він поклав на начальників відділів. Вони самі вирішували, яким цехам видавати гроші насамперед.

Директор обіцяв часткове погашення боргу і, щоб не зазнати збитків у сумі 400 тисяч гривень (надійшла велика партія молока на переробку), попросив працівників стати до роботи. Але люди вимагали повного погашення, на що власник не погоджувався. Мотивував свою позицію тим, що працівники заводу ще з минулого року виробляють браковану продукцію. Хоча тут видається дивним, що господар підприємства так довго терпить брак і не вживає заходів щодо керівництва та технологів.

Уже пізно ввечері, коли на переговори приїхав і голова обласної профспілки працівників АПК Володимир Ворох з юристом, вдалося досягти домовленості, що власник погасить борги у повному обсязі до кінця місяця.