Познайомитися із групою психологів, цікавими спікерами, а також відвідати різні майстерні та майстер-класи, зокрема арт-терапію, з виготовлення ляльок-мотанок, заняття йогою, отримали можливість майже сто учасників форуму родин загиблих «Маленькими кроками назустріч одне одному». Він уперше був організований у Дніпрі громадською організацією «ТАПС-Україна».

На думку голови правління організації Тетяни Хорольської, для багатьох буває складно піти зі своєю проблемою до психолога: «У свідомості багатьох людей зберігається переконання, що психотерапія — це зло, хоча впоратися без фахівців у цій ситуації буває складно. На форумі працювало 14 психологів на всіх локаціях, які допомагали учасникам».

Психолог проекту Олена Шилова зазначає, що під час форуму важливо було зрозуміти, у якому стані перебувають ті, хто пережив втрату, і зрозуміти, чого вони потребують.

«Для підлітків уже найближчим часом організуємо зустріч з профорієнтації, для вдів створимо групи психологічної підтримки, а влітку плануємо зробити виїзний табір тощо. Потрібно не жити втратою, а навчитися з нею жити, дбати про своє майбутнє», — додає вона.

Фото з відкритих джерел.