На знімку: міський голова Вінниці Сергій Моргунов (у центрі) ознайомлюється з новою муніципальною лабораторією.

Її розмістили в приміщенні лікувально-діагностичного центру на вулиці Київській. Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов.

За словами посадовця, протягом доби тут перевірятимуть 600 зразків для виявлення захворювання на COVID-19.

— За кошти міського бюджету придбали новітнє обладнання. Медичні працівники пройшли відповідне навчання, — зазначив Сергій Моргунов. Уже найближчим часом вони розпочнуть роботу.

Міський голова уточнив, що у новій лабораторії можна проводити дослідження зразків на виявлення збудників інших інфекційних хвороб.

Нагадаємо, що в місті діє обласний лабораторний центр Мінохорони здоров’я, де нині досліджують зразки на виявлення коронавірусної хвороби.

Варто зазначити, що у Вінниці станом на 5 жовтня ц. р. на 98 відсотків заповнено ліжка для хворих на COVID-19. Директор департаменту охорони здоров’я міськради Олександр Шиш повідомив про перепрофілювання одного з відділень територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія» для прийому таких хворих. Він стверджує, що після капітального ремонту у ньому не приймали пацієнтів. Тут буде 60 ліжок. Ще 20 додаткових ліжок розгорнуть у Вінницькій районній лікарні.
 

Фото з сайту Вінницької міськради.