Луганщина стала дев’ятнадцятою областю, де відбувся цей захід, ініційований військово-цивільною спілкою «Бойове братерство України».

Відзнака «Батьківське серце» — пам’ятний срібний кулон у вигляді серця, обрамленого терновим вінком з краплинкою крові. На зворотному боці кулона нанесено прізвище та ім’я загиблого, до нього додається іменне посвідчення. Ця символічна нагорода створена для того, щоб кожна дитина загиблого Героя могла завжди носити частинку батьківського серця з собою.

Свою підтримку дітям Луганщини, чиї батьки, виборюючи краще майбутнє України, стали янголами-охоронцями, висловили Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко, голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, президент військово-цивільної спілки «Бойове братерство України» Павло Жебрівський, керівники правоохоронних органів, військовослужбовці, духовенство, громадські активісти.

«Нехай ця відзнака стане для вас оберегом, охороняє та захищає вас, — сказав генерал-лейтенант Володимир Кравченко, звертаючись до дітей загиблих українських захисників. — Уклін і вдячність вашим батькам, які віддали життя за мирний Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Київ, Житомир, Одесу, за мирну Україну, за те, що ми можемо працювати та розбудовувати нашу державу. Ваші батьки — Герої!»

За загиблими провели молитву та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

«Ніколи не забудемо їх, а вас — не зрадимо», — сказав очільник Луганщини Сергій Гайдай, звертаючись до дітей і представників родин, які втратили годувальників унаслідок бойових дій.

Музичний супровід заходу здійснили артисти Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру та вихованці Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.