Голова ОДА Максим Козицький вважає, що такий статус дасть унікальним природним чи оздоровчим територіям особливий захист, передбачений у Законі «Про курорти». Вони отримають особливі повноваження та додатковий захист при будівництві нових об’єктів, насамперед промислових, доведеться рахуватися і з санітарними зонами.

Статус міст-курортів державного значення потрібен насамперед для збереження таких унікальних туристичних та оздоровчих центрів, як Трускавець, Моршин і Немирів.

Відновлення такого статусу — це копітка і довготривала робота. Пакети документів подають до профільного міністерства, потім їх розглядають у відповідних комітетах Верховної Ради та затверджують на сесії. Нині всі документи готові для розгляду.

Львівщина — найбільш інвестиційно привабливий регіон,  і за правильного планування він може стати справжньою Меккою не лише для українського туриста, а й європейського.

«Закриття кордонів через світову пандемію створило дискомфорт для туристичної галузі, але водночас дало поштовх для розвитку внутрішнього туризму. Ми можемо перетворити наш регіон на справжню перлину, інфраструктура якої не поступатиметься великим світовим курортам», — вважає голова ОДА Максим Козицький.

Фото з відкритих джерел.