Учора Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроект «Про обчислення часу в Україні» (реєстр. № 4201), яким передбачається встановлення й закріплення на території України єдиного київського часу та відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинників.

На своїй сторінці у Фейсбуці він написав, що доведено: щорічний перехід на літній час і повернення на поясний негативно впливає на здоров’я людей — погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб. «Прийняття закону забезпечуватиме стабільний природній цикл життєдіяльності людини, сприятиме покращенню стану здоров’я і підвищенню працездатності населення. Крім того, проект закону спрямований на протидію агресії з боку Російської Федерації», — аргументував Перший заступник глави парламенту.

Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України протиправно встановлений час держави-агресора — Російської Федерації. Отже, на переконання Р. Стефанчука, закріплення на всій території України єдиного київського часу дасть змогу зміцнити наші безпекові позиції та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Крім цього, законопроект сприятиме євроінтеграційним прагненням України. Адже 84 відсотки жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським парламентом.