Бойовий пес Тортік, офіцери Віталій, Роман, Олександр.

Гранітну плиту встановили бійці іншої бригади, під час ротації якої тут загинув їхній побратим. Таких пам’ятних знаків багато вздовж лінії фронту.

Говоримо з хлопцями про життя. Віталій на війні з 2017 року, Роман — з 2018-го, Олександр — з 2014-го. Троє офіцерів — три долі. Віталій свого часу закінчив Кіровоградську льотну академію Національного авіаційного університету. Зараз служить разом з дружиною.

Роман після навчання в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відразу пішов на війну.

Олександр раніше служив в іншому поважному підрозділі, потім недовго працював у військкоматі і також вирішив повернутися на передову захищати Батьківщину. Саме тут зустрів дівчину, яка стала його дружиною, нині вона теж в армії разом з ним.

Хлопці розповідають, що днями в полі впали три ворожі міни. Але бійці чітко дотримуються домовленостей і не відповідають вогнем.

Під час фотографування до шеренги швидко став четвертий «військовик» — пес Тортік, у нього вже третя безперервна ротація в зоні бойових дій.

Фото автора.