Відкриваючи конверт, співробітники виявили в ньому послання із погрозами. Воно закінчувалося словами: «Для таких зрадників одні ліки — «Новічок». На підтвердження в конверті був і білий порошок, який відправили до хімічної лабораторії. Розпочато розслідування.

У ЗМІ цей випадок пов’язали з іншим інцидентом, що стався на початку тижня на площі Сан Марко в Загребі. Тоді молодий чоловік, який намагався пройти до будівлі уряду, був зупинений поліцейським і після словесної перепалки поранив його ножем. На думку правоохоронних органів, його ціллю був прем’єр, але Пленкович відкинув цю версію. Докладно розпитати нападника не вдалося, бо, за твердженням поліції, він наклав на себе руки. При ньому було виявлено автомат Калашникова. А деякі свідки повідомили журналістам, що в районі інциденту чули автоматні черги.

Поліція встановила особу загиблого. Ним виявився 22-річний Даніел Безук, житель приміського села. В його будинку провели обшуки. На думку слідства, Даніел Безук прихопив «на справу» зброю, яку зберігав його батько — ветеран хорватсько-сербської війни, що тривала з березня 1991-го до листопада 1995 року. Але поки це припущення, що потребує доказів. Також не відомо, чи пов’язаний хтось із односільчан загиблого Безука з відправленням листа із погрозами на адресу прем’єр-міністра.