Філія стане підрозділом товариства «Об’єднана мода України». До неї входять аналогічні підприємства, що стабільно працюють у Львові, Почаєві, Великих Мостах і Бродах. Підприємства виробляють дизайнерській меблі, серед яких — дивани, м’які крісла тощо.

Про це голова Рівненської ОДА Віталій Коваль домо-вився з директором ТОВ «Об’єднана мода України» Лаурсеном Стін Леврінгом під час особистої зустрічі
(на знімку).

«До нас заходить ще один потужний інвестор. Датська швейна компанія «Хйорт Кнудсен» прийняла рішення про створення української філії на околиці Рівного. Вона готова вкласти 11 мільйонів євро для створення виробництва з 1000 робочих місць. Це буде велике підприємство з виготовлення меблів. Важливо, що буде налагоджено екологічно безпечне виробництво та виготовлення продукції з доданою вартістю. Прихід такого інвестора свідчить про створені нами привабливі умови ведення бізнесу в області. Тому притягне до нас й інших донорів», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, який балотується на посаду міського голови Рівного.

Продукцію компанії експортують у більш як 11 країн Європи.

Інвестор планує збудувати великий виробничий об’єкт на площі в 40 тисяч квадратних метрів. У перспективі — створити виробництво замкненого циклу з виготовленням продукції з доданою вартістю.

«Наша компанія — це сімейний бізнес, заснований майже 50 років тому. Спочатку виробництво було налагоджено в Польщі. В Україні це поки що чотири філії, на яких працюють 1300 робітників. Ми вирішили розширюватися, з нетерпінням очікуємо на початок робіт на Рівненщині», — розповів Лаурсен Стін Леврінг і подякував владі за підтримку та сприяння.

Сторони висловили сподівання на швидкий старт інвестиційного проекту. Адже до цього тривала підготовка.

«Це результат роботи, яка продовжувалася майже рік. До неї були залучені Рівненська ОДА, агенція «ІнвестІнРівне». Інвестори часто відвідували область, щоб вивчити економічні, логістичні, демо-графічні чинники. І лише тепер інвестор прийняв рішення на користь Рівненщини», — додав заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

На переконання керівництва Рівненської ОДА, таке підприємство продовжить розвивати меблевий кластер, адже стимулює розвиток суміжних галузей.

Рівне.

Фото автора.