Під час розмінування територій Донецької та Луганської областей було очищено майже 35 000 га, а також вилучено понад 450 000 мін та вибухонебезпечних пристроїв. Про це на панельній дискусії V Міжнародної конференції з питань цивільно-військового співробітництва повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

— Спільно з державними органами влади відновлено 1 705 житлових будинків, 1 754 кілометри дорожньої інфраструктури, у понад 50 населених пунктах відновлено мережі газо-, водо- та теплопостачання. Протягом 2019—2020 років мобільними військово-медичними бригадами було надано медичну допомогу понад 1 000 особам, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення, — наголосив Сергій Наєв.

За словами командувача, одним із пріоритетних напрямів діяльності Об’єднаних сил є збереження життя, захист прав і свобод громадян України. І це потребує створення відповідних сприятливих умов та активізації надання гуманітарної допомоги найбільш незахищеним верствам населення.

— З метою збільшення обсягів гуманітарної допомоги мешканцям Донецької та Луганської областей під проводом командувача Об’єднаних сил було започатковано стратегічну ініціативу «Допомога Схід». Надана допомога медичним закладам та населенню на сьогодні перевищує 19 мільйонів гривень, — зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Разом переможемо!

Служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил Збройних Сил України.