«Майже щодня б’ємо сумні антирекорди, — сказав він. — А кількість інфікованих уже перевищила 300 тисяч.

У лікарнях бракує місць, тестів, медикаментів та кисню. Медичний персонал залишився беззахисним на передовій боротьби з пандемією. Серед 20 тисяч лікарів, які захворіли, тільки поодинокі випадки, коли хтось уже отримав чи наблизився до отримання страхування. Проблеми мають навіть сім’ї тих медиків, які загинули в боротьбі з коронавірусом».

За словами парламентарія, його колеги по фракції мають чіткий план, як не допустити колапсу медичної системи. Ці конкретні кроки вони виписали в постанові, яку просили невідкладно підтримати в стінах парламенту. Але, за словами А. Герасимова, провладній більшості не сподобалося, що в постанові чітко прописано, що за хаос і колапс у медичній системі потрібно нести відповідальність.

Усі факти досягнень, які Президент Володимир Зеленський озвучив під час свого виступу в парламенті, перевірятимуть на достовірність, підкреслив А. Герасимов. І запевнив, що суспільство дасть їм належну оцінку. Водночас він закликав громадян прийти на виборчі дільниці й скористатися своїм правом голосу задля того, щоб не допустити проросійського реваншу під час місцевих виборів.