А. «Зальцбург» (Австрія) — «Локомотив» (РФ). 2:2. «Баварія» (Німеччина) — «Атлетіко» (Іспанія). 4:0.

В. «Інтер» (Італія) — «Боруссія Менгенгладбаг» (Німеччина). 2:2.

«Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 2:3. Голи: Тете, 29, Варан, 33 (автогол), Соломон, 42, Модрич, 54, Жуніор, 59.

«Реал»: Куртуа, Менді, Варан, Мілітао, Марсело, Вальверде, Каземіро, Модрич (Кроос, 70), Родріго (Бензема, 46), Йович (Жуніор, 59), Асенсіо. Тренер — Зінедін Зідан.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Бондар, Хочолава, Корнієнко, Майкон, Маркос (В’юнник, 90+4), Марлос, Соломон (Вітао, 90+2), Тете, Дентіньо (Судаков, 86). Тренер — Луїш Каштру.

Рефері — Срджан Йованович (Сербія).

Мадрид. «Альфредо ді Стефано». Без глядачів. 17 градусів.

С. «Олімпіакос» (Греція) — «Марсель» (Франція). 1:0. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Порту» (Португалія). 3:1.

D. «Мітьюлланд» (Данія) — «Аталанта» (Італія). 0:4. «Аякс» (Нідерланди) — «Ліверпуль» (Англія). 0:1.

***

Обидві команди до цього поєдинку підійшли з кадровими втратами. Однак у «Шахтаря» вони були дуже відчутні — з різних причин не змогли допомогти колективу 9(!) основних виконавців.

Мадридці з перших секунд почали пресингувати гостей. «Шахтар» намагався діяти в обороні надійно. Але до своїх воріт не притискався. І контратаки, хоч і не часті, намагався організувати.

А на 14-й хвилині мав забивати Марлос, який розбігся майже зі своєї половини поля і вийшов один на один з Куртуа. Але, на жаль, півоборонець «гірників» загальмував і змарнував шикарний момент, пробивши слабко.

Одне слово, стартовий штурм у «Реала» не вийшов. Гра поступово вирівнялася. А на 29-й хвилині «Шахтар» провів гостру атаку, яка завершилася взяттям воріт королівського клубу. Її почав юний Корнієнко, продемонстрував швидкісний дриблінг, віддав на вільного Тете, якого прогавили оборонці господарів. І бразилець потужним діагональним ударом поклав м’яч у дальній нижній кут воріт. Супер!

Однак «Шахтар» не заспокоївся, продовжував атакувати і вже через чотири хвилини подвоїв рахунок! Знову в центрі подій опинився Тете. Його дальній потужний удар з правого флангу Куртуа відбив, але прямо на Варана, котрий зрізав м’яч у власні ворота.

«Шахтар» ще більше освоївся. Слід сказати, що «гірники» в технічній підготовці аж ніяк не поступалися іменитому супернику. І перед перервою гості забили ще раз. Знову про себе нагадав красунчик Тете.

Соломон у центрі поля пішов від двох суперників і зробив передачу вперед. Тете дійшов до карного майданчика і п’ятою повернув м’яч ізраїльтянину. Манор вискочив на ворота і пробив точно в кут. 3:0 на користь «Шахтаря», фантастика!

Тете і Соломон добре попрацювали на перемогу.

Перший тайм засвідчив, що у «Реала» неабиякі проблеми в обороні. Втім, не треба бути наївними, щоб вважати, що «вершкові» зламалися. Навпаки, очікувалися грім і блискавки. І мадридці скоротили рахунок — Модрич поцілив ударом здалеку.

Пропустивши, «Шахтар» створив ще два моменти. І був близький збільшити перевагу. Але «Реал», як то кажуть, увійшов у гру. І невдовзі забив удруге. Жуніор, який вийшов на заміну, відзначився буквально першим торканням м’яча.
У додатковий час «Реал» забив і третій гол. Але рефері після перегляду VAR скасував взяття воріт.

Отже, заслужена історична перемога «Шахтаря»!

Лука Модрич:

— «Реал» погано розпочав матч. Потім ми покращили гру, та цього було недостатньо, щоб переламати ситуацію. Зідан нам сказав, щоб після перерви ми зіграли краще й додали. Це важка поразка, та попереду ще багато ігор.

Луїш Каштру:

— Чудовий результат. Ми виконали все, що планували, гравці залишалися командою протягом усього матчу. Знаємо свої сильні сторони і можемо їх продемонструвати навіть проти такого клубу, як «Реал».

Перший тайм. Так, це був найкращий відрізок «Шахтаря» у нинішньому сезоні. Ми мали моменти в обох таймах. Після перерви результат змусив нас трохи більше оборонятися. Це була хороша можливість, щоб ми виросли як команда.

Молодий вік оборонної ланки вплинув на пропущені м’ячі. Я не виділяю окремо гравців чи частини колективу, і вік футболістів для мене не є важливим. Ми сьогодні зіграли як сильна, амбіційна та хоробра команда. У нас сильна група. Важливо пам’ятати, що нічого не виграно і нічого не втрачено.

Фото Getty Images.