Народні депутати після виступу в.о. голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Богдана Федоренка (термін його повноважень закінчився шостого серпня 2020 року) та за наслідками розгляду питання ухвалили рішення звернутися до Прем’єр-міністра, міністра розвитку громад і територій, Національного агентства з питань державної служби щодо вирішення питання призначення голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України відповідно до Закону України «Про державну службу» шляхом оголошення та призначення конкурсу.

Члени ТСК заслухали інформацію від засобів масової інформації та громадських організацій щодо фактів порушень з боку органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Зокрема, участь у засіданні взяли представники громадських організацій: «Стоп корупції», «Стоп свавіллю», програми «Наші гроші», які повідомили про неправомірні відмови під час реєстрації повідомлень (СС1), несвоєчасний розгляд звернень ДАБІ, проблеми в роботі Реєстру будівельної діяльності, а також про можливі факти та об’єкти незаконної забудови в місті Києві.

Голова ТСК Андрій Пузійчук зауважив, що всі озвучені факти будуть опрацьовані на робочих групах ТСК спільно з відповідними правоохоронними органами та органами державної влади.

Також члени ТСК розглянули звернення, що надійшли, та затвердили план роботи комісії на листопад-грудень 2020 року. Відповідно до нього наступне засідання комісії заплановано на п’яте листопада поточного року.

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради.