На просторах Інтернету запрацював інформаційний портал про атом та його підкорювачів «Atomarium.info», ідея якого ще до запуску стала популярною завдяки перемозі у конкурсі наукових доповідей серед молодих атомників РАЕС та за результатами захисту проектів з розвитку енергогенеруючого підприємства.

Проект «Atomarium» створений за ініціативою інженера служби налагоджування та випробувань устаткування РАЕС Івана Чепурка  спільно з активістами ВП ГО «Українське ядерне товариство» в Рівненській області. Сайт спрямований на популяризацію профільних для галузі спеціальностей серед випускників.

Утілювати завдання Іван Чепурко розпочав через інтеграцію в освітній процес старшокласників зони спостереження РАЕС навчально-мотиваційних курсів з базових точних і природничих наук. За останні роки атомниками вже було проведено низку пізнавальних лекцій серед учнівської та студентської молоді з ядерної фізики, математики, хімії, ІТ, за соціальною тематикою та навіть щодо методів поводження з радіоактивними відходами.

«Ця освітня ініціатива має на меті не тільки допомогу у поглибленні шкільних знань, а й демонстрацію престижу професії атомника, зацікавленості в учнях як перспективних майбутніх колегах», — наголошує Іван Чепурко.

Сайт працює у тестовому режимі і поволі наповнюється необхідним контентом у п’яти основних розділах: «Навчання», «База знань», «Відеолекції», «Новини галузі» та «Екологія». Нині вже доступні завдання та їх рішення з 10 навчальних тем алгебри, а також добірка статей на екологічну тематику.

Юлія КУЛАЄВА, кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.