— Добре, коли є до кого звернутися по допомогу, — не раз чула від жителів нашого району, які просили допомоги на лікування й її отримали, — розповідає начальник загального відділу Рокитнівської районної ради Олена Сидорович, яка приймає звернення і заяви від людей, тож начувана про людські долі та проблеми.

Як розповіла Олена Миколаївна, найчастіше люди звертаються по допомогу на лікування. Адже Рокитнівський район свого часу зазнав впливу аварії на ЧАЕС, тому люди часто хворіють. Особливо часто звертаються за допомогою ті, у кого виявили онкологічні захворювання: із 100 заяв про допомогу 70 — від онкохворих.

— Депутати зазвичай не відмовляють у допомозі у таких випадках, — каже Олена Сидорович. — Тільки в цьому році з районного бюджету надали її на лікування на 150 тисяч гривень. Цими днями комісія має розглянути ще заяви про надання допомоги, для чого виділено додатково 50 тисяч бюджетних гривень.

У Рокитнівському районі в рейтингу звернень на другому місці після заяв про надання матеріальної допомоги на лікування — звернення із земельних питань (їх майже сотні), оренди паїв, податку на землю. Вирішуємо й їх.