Шлях до цієї радісної події тривав аж дев’ять років. У 2010-му було презентовано проект корпусу, в 2011-му розпочалися роботи, які згодом зупинилися аж до 2016 року. І тільки тепер усе завершено.

Тут навчатимуться 480 дітей старшої школи — з 7-го по 11-й класи, також побудували 25-метровий басейн, поки що він без води. Для жителів міста він має бути загальнодоступним та безплатним.

«Таке будівництво, вартість якого становить понад 70 млн гривень, — це приклад чудової взаємодії й співпраці між органами місцевого самоврядування і державою. Це показовий приклад, коли ми, об’єднуючись разом, маємо змогу досягати хороших, високих і якісних результатів», — сказав на відкритті корпусу перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Віталій Загайний.

Важливо, що за дизайном новий корпус гармонічно поєднався із сусідньою будівлею, яка має давню історію. Її початок датований 1874 роком. Тоді меценат, почесний громадянин Прилук Григорій Галаган за символічну плату передав власний маєток міській управі. Відтоді будівля функціонувала виключно як освітній заклад. Упродовж усіх цих років тут здобували знання чимало відомих усьому світу особистостей, серед яких і її випускник — видатний математик Георгій Вороний, чиє ім’я нині носить гімназія.

Фото надано Прилуцькою міською радою.