Тиждень розпочався з того, що на найбільших білоруських підприємствах заявили про зупинку роботи.

Зокрема, про початок страйку оголосили на «Гродно Азот»,  Мінському електротехнічному заводі ім. В. І. Козлова (МЕТЗ), Мінському заводі колісних тягачів (МЗКТ), Мінському автомобільному заводі (МАЗ), Мінському тракторному заводі (МТЗ), на підприємствах «Белкомунмаш», «Брестенерго», «Атлант», «Інтеграл» тощо. Як інформує БелаПАН, зі страйкарями намагаються вести переговори представники керівництва. Є інформація, що найбільш активних страйкарів затримують.

До загального страйку також приєдналися студенти вишів (на знімку). Вони збираються в холах, актових залах, стають у ланцюги біля своїх університетів.

Раніше Світлана Тихановська заявила, що Олександр Лукашенко має оголосити про відставку, зупинити насилля на вулицях, звільнити всіх політв’язнів. В іншому разі в країні розпочнеться загальнодержавний страйк. Чергові марші, що відбулися в країні минулими вихідними, знову супроводжувалися застосуванням сили з боку силових структур та масовим затриманням протестувальників. Учора в правозахисному центрі «Вясна» повідомили, що затримання тривають. Станом на 12-ту годину було відомо про 70 людей, яких затримали в кількох містах.

Фото «Наша Ніва».