Із 3,7 тисячі гектарів виноградних плантацій як технічних, так і столових сортів зняли 15,6 тисячі тонн соковитих кетягів. Це на 900 тонн менше, ніж торік, та й не дивно: дошкуляли весняні приморозки й літня посуха. Відповідно, й середня урожайність винограду становить 53 центнери з гектара замість минулорічних 56 ц/га, зазначили в департаменті розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської облдержадміністрації.

Натомість на гірший врожай відреагував ринок: закупівельна ціна винограду порівняно з минулим роком зросла з 7 до 10 гривень за кілограм, розповів директор агрофірми «Білозерська» Олександр Ощипок. Але це оптова вартість для технічних сортів. Столовий виноград, чия якість та смак не поступаються турецькому чи іспанському, на ринках коштує від 30 до 65 гривень за кілограм.

Херсонська область.