Такі дані повідомляє система моніторингу Ради національної безпеки і оборони. Померло 126 осіб, одужали 2 799 пацієнтів.

Традиційно рейтинг добового приросту нових випадків інфікування очолює Харківська область (556). Високі показники також демонструють Львівська (478), Одеська (461), Чернівецька (389) області та місто Київ (525).

За інформацією МОЗ, загалом в Україні завантаженість ліжко-місць становить 65,4 відсотка. А у Київській, Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Одеській, Полтавській та Рівненській областях заповнюваність лікарень сягає понад 70 відсотків. У всіх регіонах захворюваність на 100 тисяч населення перевищує пороговий рівень.

Отже, станом на вівторок, 27 жовтня, жоден регіон України не відповідає встановленим критеріям для пом’якшення карантинних обмежень. Сьогодні до червоного рівня небезпеки віднесено 11 обласних центрів, а вимогам зеленої зони відповідають лише 27 адміністративних одиниць.

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що МОЗ за останні місяці значно збільшило кількість тестувань методом ПЛР. За його словами, Україна планує вийти на 50 тисяч тестувань на добу до середини листопада, а до кінця року МОЗ сподівається проводити щоденно 75 тисяч тестувань.

Зокрема, очільник МОЗ під час онлайн-брифінгу повідомив про завершення випробувань українських тест-систем на визначення методом ІФА антигена до SARS-CoV2. Впровадження вітчизняних тестів дасть змогу значною мірою збільшити обсяги тестування та побачити реальну картину захворюваності серед українців.

Зазначимо, що нині Україна посідає 22-ге місце у світі за кількістю хворих на коронавірус. За весь час пандемії в Україні зареєстровано 355 601 лабораторно підтверджений випадок COVID-19.