Учасники арт-проекту, що відбувався паралельно, зображали свої міста, їхні краєвиди та архітектуру.

За підсумками цього заходу Кремінська районна дитяча художня школа разом із Дрогобицькою дитячою художньою школою стали переможцями конкурсу проектів Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати — Україна» у рамках щорічних культурних обмінів між двома областями.

За відгуками юних митців Дрогобича, під час пленеру вони мали чудову нагоду ознайомитися з краєвидами, мальовничою природою та особливостями Кремінної. Зі свого боку, жителі Луганщини змогли більше дізнатися про історичну спадщину, архітектурну та культурну велич Дрогобича.

Діти отримали всі необхідні для виконання малюнкових композицій матеріали. Завершився пленер обміном творчих робіт, виставки яких були проведені у мистецьких школах Дрогобича та Кремінної у жовтні.

Цьогоріч через карантинні обмеження спільний мистецький пленер «Олівець Івана Франка» провели для його учасників дистанційно. Але це не завадило юним художникам набути навичок художньої майстерності та сповна насолодитися колоритом сходу і заходу України.

Фото прес-служби Луганської ОДА.