Відповідний документ про перейменування ухвалено Кабінетом Міністрів на пропозицію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. «Рішення прийнято у зв’язку із необхідністю виконання Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», а також Закону «Про географічні назви», — йдеться у повідомленні прес-служби уряду.

Ім’я композитора, хорового диригента Миколи Леонтовича добре знане не тільки на Вінниччині. Світову славу він здобув завдяки музичній обробці народної колядки, яку назвав «Щедрик». У країнах Європи й Америці її знають під іншою назвою — «Колядка дзвонів». Раніше ім’я Леонтовича присвоєно Вінницькому коледжу культури і мистецтв та обласній філармонії.

Урядовим документом змінено також назву пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Парк імені Леніна» у курортному місті Хмільник. Надалі його іменуватимуть «Парк імені Гегельського». Це вчений-біолог, автор 53 проектів дендропарків, зокрема і того, що носитиме його ім’я. У цьому ж місті дістала нову назву ще одна аналогічна пам’ятка садово-паркового мистецтва — «Парк імені 50-річчя Жовтня». Об’єкту присвоєно ім’я Гольденберга — заслуженого лікаря України, багаторічного головного лікаря Медичного реабілітаційного центру Південно-Західної залізниці у місті Хмільник.

«Марксова дубина» — лісовий заказник загальнодержавного значення у Немирівському районі перейменовано в «Брацлавську дубину».

Вінницька область.