Оголосивши про початок роботи у новому форматі (на знімку), Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав компанії та організації також якомога ширше застосовувати віддалений режим, що дасть змогу створити умови для розірвання епідеміологічного ланцюжка.

Одне з рішень уряду також стосувалося запровадження можливості для опрацювання нормативно-правових актів у режимі електронного документообігу. «У нас уже майже 95 відсотків документів опрацьовується з використанням електронного документообігу. А якщо врахувати, що в нас завжди було багато документів, для підготовки яких потрібно багато паперу, то цим рішенням пропонується вже з першого листопада цього року передбачити можливість для погодження нормативно-правових актів в електронному вигляді», — зазначив віце-прем’єр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, підкресливши, що це рішення дасть можливість економити і час, і бюджетні кошти.

Коментуючи проведення 25 жовтня місцевих виборів, прем’єр назвав їх історичною подією та важливим проміжним етапом найуспішнішої реформи — реформи децентралізації. «Уперше в історії незалежної України громади на місцях самі розпоряджатимуться землею і коштами та вирішуватимуть, як їх витрачати. Відтепер, згідно з логікою реформи децентралізації, у представників органів місцевого самоврядування буде набагато більше ресурсів і можливостей, щоб розв’язувати проблеми українців на місцях», — зазначив Д. Шмигаль та зауважив, що тепер для розв’язання якоїсь місцевої проблеми не потрібно звертатися до центру, адже наступного року на рахунках місцевої влади буде акумульовано 500 мільярдів гривень та передано понад 2 мільйони гектарів земельних ресурсів. «Тож тепер з питань ремонтів місцевих доріг, парків чи ремонтів фасадів треба звертатися до керівників органів місцевого самоврядування», — резюмував прем’єр, підкресливши, що обрані міські голови та очільники громад узяли на себе цю відповідальність під час виборів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доповів уряду про ситуацію, яка склалася на газорозподільному пункті в селі Березівське Дергачівського району Харківської області. За його інформацію, об 11-й годині 35 хвилин там стався вибух з наступним горінням та частковим руйнуванням, унаслідок чого загинули 2 особи та 8 осіб постраждали. О 13-й годині 30 хвилин пожежу було ліквідовано. На місці працюють представники Національної поліції, які з’ясовують всі обставини вибуху.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль висловив співчуття родинам загиблих та доручив Міністерству енергетики контролювати ситуацію з відновленням інфраструктури.

Кабінет Міністрів підтримав та подасть до Верховної Ради законопроект про зміни до деяких законів України щодо соціального захисту осіб похилого віку. Документ, зокрема, передбачає, що держава має гарантувати ветеранам праці та особам похилого віку наданні різних видів соціальної допомоги шляхом інформування населення про послуги та програми з підтримки осіб похилого віку, створення умов для здорового та активного довголіття, забезпечення реалізації права на працю відповідно до професійної підготовки, забезпечення реалізації права на соціальні послуги через залучення надавачів соціальних послуг недержавного сектору, забезпечення зміцнення та розвитку установ, що надають соціальні послуги, забезпечення реалізації державних і регіональних цільових програм соціального захисту ветеранів праці та осіб похилого віку.

Також уряд схвалив розроблений Міністерством культури та інформаційної політики проект постанови про створення правових передумов для розробки Державної цільової національно-культурної програми розвитку народних художніх промислів на 2021—2025 роки. На думку міністерства, це одна з найважливіших автентичних галузей нашої культури та водночас перспективний сектор креативних індустрій, який сприятиме створенню доданої вартості та нових робочих місць.