28 жовтня, за даними Комітету з інфекційних захворювань, зафіксовано 1547 випадків зараження і 10 померлих від нього. Членів комітету в екстреному порядку було скликано на засідання для обговорення пропозицій про нові обмежувальні заходи. 

Аби не запроваджувати їх по всій країні, що викликає невдоволення людей, її розбили на чотири зони за рівнем небезпеки. В тих регіонах, які входять до червоної зони, вже введено суворі заходи, серед яких -- заборона на виїзд за межі префектур, закриття ресторанів та інших закладів громадського харчування о 21.00 і обмеження на пересування вулицями після 00.30. 

Крім цього, з четверга, 29 жовтня, влада заборонили в'їзд на територію країни автомобілям з іноземною реєстрацією нічної пори час. Виняток зроблено для вантажних машин. За повідомленням прикордонної влади, громадяни Греції зможуть в'їжджати в країну на легкових автомобілях і автобусах без обмеження. Але їх попереджають про те, що до 9 листопада всі водії повинні бути в масках, якщо в салоні автомобіля перебувають ще пасажири, котрі не є їхніми родичами по першій лінії. При цьому в районах 3-го (помаранчевого) і 4-го (червоного) рівнів ризиків максимально припустима кількість пасажирів не має бути більше трьох. Дорожня поліція строго стежить за цим, і в разі порушення водія буде оштрафовано на 150 євро. 

Грецькі ЗМІ повідомляють, що при подальшому зростанні числа заражених влада може закрити на повний карантин великі міста. Насамперед це загрожує Афінам і Салонікам, де найжвавіший рух на вулицях. А поки що в цих містах заборонено виходити з дому без поважної причини після 00.30. Правоохоронні органи посилили контроль над дотриманням нових обмежувальних заходів. За даними поліції, під час 38 758 перевірок, проведених за один день, було виявлено шість випадків порушення роботи магазинів, 238 пересувань у заборонені години і 1355 випадків виходу людей на вулиці без захисних масок. Порушників покарано штрафами.

«Я непокоюся, що незабаром ми можемо спостерігати від 5000 до 6000 випадків зараження на день і виходу ситуації з-під контролю. Тому нам терміново потрібно забезпечити скорочення випадків захворювань за допомогою жорсткості профілактичних заходів», -- пояснив співвітчизникам становище, що склалося, Маноліс Дермітзакіс, професор генетики Медичної школи Женевського університету.