Про це йшлося на зустрічі першого заступника міського голови Михайла Когута з президентом французької компанії Beten Ingenierie Жаном Рошем і французьким експертом з екології пляжів і природних парків Філіпом Аспіталем.

Учасники робочої зустрічі разом оглянули територію пляжу «Лівобережний» та обговорили етапи реконструкції набережної. Також вони поділилися планами реалізації першого етапу проекту з модернізації системи водопостачання Маріуполя.

«Кожен з пляжів має свої особливості, які будуть враховані в роботі, — зазначив Жан Рош. — Ми продумаємо всі нюанси, щоб вони могли приймати велику кількість відпочивальників».

Упродовж свого перебування в Маріуполі французькі експерти планують відвідають три місцеві пляжі — «Центральний», «Лівобережний» та «Піщаний». Вони проведуть експертизу й нададуть свій проект із реконструкції цих рекреаційних зон.

«У Маріуполя є великий потенціал туристичного розвитку. На кожному пляжі можна показати щось особливе. Зокрема, почати розвивати орнітологічний туризм», — сказав Філіп Аспіталь.

Компанія Beten Ingenierie, яка спеціалізується на інфраструктурних проектах та екологічному розвитку, вже кілька років співпрацює з Маріуполем. Наймасштабніший проект, що розробляється за її участі, передбачає модернізацію системи водопостачання міста, що буде реалізована у 2024 році.

«За підсумком візиту делегації ми спільно з французькими експертами підготуємося до будівництва заводу з очищення води, — зазначив Михайло Когут. — Генеральна схема проекту міститиме місця водозабору, каналізаційні відводи, зливові води та розподіл технічної води. Також фахівці французьких компаній допоможуть Маріуполю в експертній оцінці реконструкції трьох набережних».

Наразі французька делегація розпочала реалізацію першого етапу проекту. За тиждень в Маріуполі фахівці планують провести дослідження джерел води, зібрати дані щодо геології. На основі цього буде визначено найбільш оптимальні місця водозабору та локацію для заводу. Паралельно проводитиметься робота з генеральних схем і підготовки техніко-економічного обґрунтування для майбутнього водоочисного заводу.