І зазначено, що тепер вона може використовуватися для представницьких потреб Республіки Сербія. Під розпорядженням уряду стоїть підпис прем'єр-міністра Ани Брнабич, і багато хто припустив, що саме вона й переїде до цієї резиденції.

Ця публікація спричинила безліч здогадів і суджень у суспільстві й у пресі. Важко сказати, в якому стані перебуває будинок, де раніше мешкало під найсуворішою охороною подружжя Тіто. Вдова югославського диктатора жила тут і після смерті чоловіка в 1980 році. Звідси її в жовтні 2013-го забрали до лікарні, де вона й померла. Будинок Тіто капітально не ремонтувався понад 60 років. Тепер тут зроблено повний ремонт фасаду, освіжили внутрішні приміщення, дача готова прийняти нових господарів.

Сербські видання припускали, що ремонт коштуватиме скарбниці 340 000 євро, але не врахували заміни в будівлі застарілих труб, сантехники та інших дрібниць, які вилилися в суму, що перевищує два мільйони євро. Принаймні таку цифру озвучив шеф Державної адміністрації з нерухомості Йован Воркапич.

Поки що не відомо, коли в цей будинок переїде Ана Брнабич і чи переїде взагалі. Адже опозиція в цьому випадку не промине нагоди випустити на адресу уряду й президента десятки критичних стріл за надання такого знакового для всіх сербів будинку для житла хай і високопоставленому, але все-таки тимчасовому урядовцю. Мешканці столиці вважають, що будівля на вулиці Караджорджевича має бути доступна для всіх, тому до неї можна було б перевести один із музеїв чи створити новий, щоб молодь знала, в яких умовах жив лідер комуністичної партії Югославії.