У четвер, 29 жовтня, прес-служба президента Болгарії поширила повідомлення про те, що глава держави Румен Радев самоізолювався і в найближчі десять днів (у країні стільки триває карантин з коронавірусу) працюватиме у віддаленому режимі.

Це сталося після того, як тест на коронавірус виявився позитивним у головного секретаря президента Димитра Стоянова. Тести президента дали негативний результат, але за медичним протоколом він повинен перебувати в ізоляції.
25 жовтня на дистанційний режим роботи перейшов прем’єр-міністр Бойко Борисов, тести якого після контакту із співрозмовниками, які заразилися, дали позитивний результат. У соціальних мережах глава уряду не раз зазначав, що почувається добре і йому ніщо не заважає виконувати службові обов’язки.

Він прокоментував і тривожні дані національної інформаційної системи, згідно з якими загальна кількість випадків зараження коронавірусом у країні збільшилася до 48 150, з яких 27 230 активні. В лікарнях перебувають 2 376 осіб, при цьому 167 — у реанімації. Ось чому, експерти, за його словами, продовжують наполягати на запровадженні суворіших заходів безпеки в країні: із забороною виходити з дому людям похилого віку, закриттям магазинів, ринків, ресторанів та інших громадських місць. «Я категорично проти повного закриття чи якихось заходів, пов’язаних з обмеженням людей. Ринки, парки, сквери, все буде відкрито, і люди самі мають себе контролювати, щоб не довелося вводити нових обмежень», — заявив прем’єр-міністр.

На його думку, бізнес має працювати, людям необхідно надавати послуги. За дотримання всіх вимог не треба буде закривати ні фітнес-центри, ні перукарні, ні ресторани, ні магазини, якщо всередині дотримуватимуться необхідної дистанції. Прем’єр додав, що всупереч величезному тиску з боку декого, він вважає: повне закриття абсолютно неприпустимо. «Якщо стане зовсім страшно, тоді будемо запроваджувати додаткові заходи. Ми забезпечили всі лікарні необхідними ліками, захисними засобами, поповнили медичний персонал. Але всім необхідно суворо дотримуватися вимог епідеміологів про носіння масок і дистанції», — пояснив свою позицію прем’єр-міністр Болгарії.