Адже внаслідок двох масштабних пожеж, що сталися влітку й восени, зруйновано понад 560 будинків, постраждало близько 1400 людей, є загиблі. Про це йшлося на онлайн-засіданні круглого столу, організованого за підтримки Управління ОНН з координації гуманітарних справ.

У заході взяли участь представники світової донорської спільноти та керівництво Луганської області. До обговорень, зокрема, долучилися координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані, посли Естонії, Данії, Норвегії, представники Канади, Литви, Великої Британії, США, Швейцарії, Швеції, Японії та установ ООН: Міжнародного комітету Червоного Хреста і гуманітарних організацій, які працюють на сході України.

Звертаючись до міжнародних партнерів, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай подякував за організацію діалогу щодо вирішення потреб Луганщини за участі потужної команди донорів та експертів.

«Упевнений, разом ми швидше подолаємо ці проблеми та продовжимо розвивати економіку регіону», — наголосив голова обласної держадміністрації, звертаючись до учасників засідання.

Оснат Лубрані у відповідь запевнила, що кожну з нагальних потреб Луганщини буде враховано. Вона поінформувала, що, починаючи з 2014 року донори надали понад 1,2 мільярда доларів для гуманітарного реагування та ще сотні мільйонів доларів для програм відновлення на сході України.

«Гуманітарна спільнота швидко реагує та розглядає ваші ініціативи — їх важливо реалізувати. Вражає прогрес розвитку інфраструктури Луганщини саме за останній рік. Також у листопаді очікуємо на функціонування двох КПВВ у Щасті та Золотому — це вкрай необхідно для місцевих жителів», —  зауважила Оснат Лубрані.