Про це заявили у Представництві ЄС в Україні, інформує «Європейська правда».

«Ми закликаємо українську владу вжити заходів для якнайшвидшого відновлення необхідних умов для ефективного функціонування антикорупційної системи в Україні відповідно до Конституції України», — заявили в Представництві Європейського Союзу. Нагадаємо, раніше з Брюсселя вже надійшли сигнали, що утиски у діяльності антикорупційних органів можуть стати підставою для тимчасового призупинення безвізу.

Посли країн «Великої сімки» також висловили занепокоєння останніми рішеннями Конституційного суду України. «Ми підтримуємо український народ, який продовжує боротися за втілення свого прагнення заможної та демократичної України. Було досягнуто вже такого значного прогресу, Україна не повинна повертатися в минуле», — йдеться у заяві групи послів «Великої сімки», оприлюдненій у Твіттері.

Про підтримку українського народу у боротьбі з корупцією заявили й у посольстві Сполучених Штатів Америки. «США підтримують народ України, український уряд та президента Зеленського в боротьбі з посиленими нападами з боку певних зацікавлених сторін заради того, щоб розвернути у зворотний бік хід реформ, проведених за останні шість років. Україна втілить прагнення Революції Гідності, тільки коли спільний інтерес переважатиме над інтересами корисливих осіб», — зазначено в заяві на сайті посольства.