Він закликав захистити права релігійних громад на окупованому півострові на свободу віросповідання.

У записаному відеозверненні він наголосив: «Я звертаюся до вас щодо захисту Української церкви в Криму. До 2014 року на території Криму діяло 49 релігійних громад, які належали до Української православної церкви Київського патріархату.

Сьогодні на території Криму залишилося 6 релігійних громад, 3 із них — під загрозою припинення існування. Своє право молитися в Українській церкві ми шість років відвойовуємо в російських судах і в Європейському суді з прав людини.

Прошу представників країн ООН невідкладно почати вести переговори з Росією щодо розв’язання цих проблем. Стурбованість — це не шлях розв’язання проблеми. Нам потрібне практичне рішення, що забезпечуватиме наше конституційне право в Криму молитися у наших храмах Православної церкви України».

Нагадаємо, що окупаційна влада вимагає звільнити приміщення кафедрального собору святих Володимира і Ольги у Сімферополі та передати його російському Мінмайна, а також рішенням суду зобов’язала ПЦУ знести храм у Євпаторії.

Як повідомив координатор Таврійської гуманітарної платформи, кандидат історичних наук Андрій Іванець, представники Крайової ради українців Криму 27 жовтня передали Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій задокументовані факти переслідування Російською Федерацією Кримської єпархії ПЦУ та матеріали причетності до цих переслідувань суддів, прокурорів, слідчих, судових виконавців, які ухвалювали неправомірні рішення щодо ПЦУ.

«Ці задокументовані факти ляжуть в основу кримінальних проваджень та будуть ще одним доказом у міжнародних судах щодо незаконних дій та переслідувань з боку Росії в Криму, яка окупувала частину української території та грубо порушує там права людей на свободу віросповідання та норми міжнародного права», — зазначив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко під час зустрічі з представниками Крайової ради українців Криму.