Якщо в жовтні ціна тисячі кубометрів була 24,72 лева (без вартості транзиту, акцизів і ПДВ), то тепер вона становитиме 27,03 лева (до 13,5 євро). Рішення про збільшення ціни газу комісія ухвалювала на закритому засіданні, зважаючи на прогнозну його вартість на зовнішніх ринках і коливання курсу валют, за які він закупатиметься.

Інформуючи про це, телеканал «Нова ТВ» зазначив, що в повідомленні комісії наголошується: чергове зростання цін на природний газ не спричинить подорожчання електрики, центрального опалення і гарячої води.

Але більшість болгар мало вірять у ці запевнення. Річ у тому, що раніше діяли нижчі ціни на газ. Їх значно знизив «Газпром», і при цьому заднім числом. А всі підприємства «Теплофікації» продовжували виставляти своїм споживачам рахунки за старими цінами. «Теплофікацію» зобов'язали повернути клієнтам переплачені гроші. До серпня було зроблено перерахунки, і громадяни за бажання могли отримати різницю готівкою в офісах підприємств або менше платити за послуги в наступні місяці.

Болгари побоюються, що підприємства «Теплофікації» після солідного повернення переплачених грошей (а це не один мільйон євро) можуть відігратися на споживачах. І постараються отримати те, що раніше самі повертали клієнтам. Чи справедливі такі припущення, покажуть уже найближчі місяці - адже опалювальний сезон розпочався.