Він задекларував 10 дорожніх сумок з особистими речами. Усно підтвердив, що не переміщує товари, які підлягають оподаткуванню.

Але коли митники спільно з робочою групою департаменту протидії митним правопорушенням та контрабанді Держ-митслужби перевірили у багажному відділені мікроавтобуса вміст зазначених сумок, то в шістьох виявили незадекларовані 31 новенький ноутбук різних моделей.

Водій навідріз відмовився визнавати їх власністю, проте відповідальності не уникнув. Бо згідно із законодавством дозволяється переміщувати товари на загальну суму до 500 євро та вагою до 50 кілограмів, нагадують у прес-службі митниці. Це притому, що, до прикладу, в інтернет-мережі один лише такий ноутбук коштує понад 1,4 та 2,4 тисячі євро. Тож, очевидно, що ціна 31 ноутбука в середньому — понад 35 тисяч євро.

Наразі незадекларований товар потребує додаткової оцінки спеціаліста-експерта. Щодо водія складено протокол за статтею 472 Митного кодексу України, яка передбачає штраф у розмірі 100% вартості товару з подальшою його конфіскацією.