Під час урочистостей на Личаківському кладовищі.

Тоді, в далекому 1918 році, після розпаду Австро-Угорщини на українських етнічних землях було проголошено створення Української держави. ЗУНР охоплювала Східну Галичину, Буковину та Закарпаття.

У Львові на честь цієї дати представники влади та громадськості поклали квіти до Меморіалу Української галицької армії, а також до могил Дмитра Вітовського — Держсекретаря військових справ ЗУНР, Михайла Галущинського — коменданта Січових Стрільців, Олександра Тисовського — засновника «Пласту», Северина Левицького — воїна УГА.

Вшанували також пам’ять Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича та сучасних героїв на полі почесних поховань на Личаківському кладовищі.

Відбулися урочистості і біля пам’ятника ЗУНР на вулиці Городоцькій, де зачитали фрагмент із медійно-драматичного дійства «Момент і Чин» Юрія Андруховича, виступила хорова капела «Дударик».

«ЗУНР дала великий відгомін у майбутнє. Сьогодні, в непростий час, коли ми згадуємо нашу історію, то думаємо про ще одну аналогію з минулим. Ми бачимо багато аналогій, коли наші герої захищають Україну від агресора. Лише в єдності, у спільній праці ми переможемо», — наголосив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Фото Львівської ОДА.