При цьому Санду набрала 36,16% і з незначним відривом випереджає Додона (32,61%), інформує молдовське агентство NewsMaker.

В останній день кампанії Майя Санду закликала виборців прийти в неділю, 1 листопада, на дільниці, незалежно від погоди на дворі, яка цими днями була такою само дощовою, як і в Україні. «Погода прекрасна з добрими людьми: чи дощ, чи сніг, чи спека. В неділю голосуйте незалежно від погоди надворі, бо неділя — час хороших людей», — написала вона у Фейсбуці.

Подякував у Фейсбуці всім, хто реалізував своє право голосувати, «хто виконав громадянський обов’язок і прийшов на виборчі дільниці, незважаючи на ситуацію з пандемією, в якій перебуває наша країна», й Ігор Додон.

Згідно із законодавством Молдови, в першому турі вибори президента вважають такими, що відбулися, якщо в них взяла участь щонайменше третина виборців. І хоча явка в неділю була значно нижча, ніж зазвичай (42,76%), але цього було достатньо, щоб визнати вибори такими, що відбулися. При цьому в ЦВК зауважили, що рекордна кількість виборців (більш як 150 тисяч) проголосувала на закордонних дільницях. І саме їхні голоси допомогли Санду стати лідеркою виборчих перегонів.

Хто стане наступним президентом, молдовани остаточно визначатимуться 15 листопада. У другому турі президентські вибори вважатимуть такими, що відбулися, за будь-якої явки.

Фото зі сторінок у Фейсбуці Майї Санду та Ігоря Додона.