З вівторка, 3 листопада, жителям цих міст для виходу з дому необхідно відправити СМС із обґрунтуванням причин і отримати відповідь із дозволом. Запроваджено й комендантську годину з повною забороною залишати домівки з 21.00 до 5.00 (в інших регіонах комендантська година встановлена з 00.30 до 5.00). 

Повністю закривається аеропорт у Салоніках, звідки з вівторка не виконуватимуться не тільки внутрішні, а й міжнародні рейси. 

Режим повної ізоляції діятиме найближчі три тижні, а за необхідності його подовжать до кінця листопада. У лікарнях міста створять додаткові місця для хворих на СOVID-19, які обладнають апаратами ШВЛ. 

Усі заклади громадського харчування, музеї, кінотеатри й концертно-спортивні зали закриваються. Вищі навчальні заклади переведено на дистанційне навчання. На даному етапі промислові підприємства, магазини роздрібної торгівлі, школи, готелі й перукарні зможуть продовжувати роботу за дотримання сурових заходів санітарної безпеки. А  в офісах не менше 40% службовців мають бути переведені на віддалений режим роботи. 

"Епідемія коронавірусу в Салоніках стрімко поширюється. На жаль, ситуація створює пряму небезпеку для життя і здоров'я населення. Я розумію втому, я розумію стрес, занепокоєння і проблеми світу, але здоров'я населення понад усе, -- сказав після відвідання однієї з лікарень, переповненої хворими на коронавірус міністр охорони здоров'я Василіс Кікіліас. -- Уряд рано забив тривогу. Але дехто не слухав нас і ставився до цього з іронією. Нині ми зобов'язано обмежити поширення коронавірусу й захистити здоров'я населення, тому я пропонуватиму прем'єр-міністру Кіріакосу Міцотакісу вживати й подальших заходів щодо обмеження поширення коронавірусу в Салоніках".

Прем'єр-міністр у телезверненні повідомив, що пропозиції міністра прийнято. Тепер країна буде розділена на дві зони: спостереження (жовта) і підвищеного ризику (червона). Він оголосив про запровадження низки горизонтальних профілактичних заходів у жовтій зоні небезпеки для всієї країни й наголосив, що для другої зони уряд змушений вводити суворіші заходи, щоб зупинити поширення COVID-19. 

ЗМІ зазначають, що суворіші заходи безпеки в найближчі дні чи навіть години може бути запроваджено й у столиці. Такий план міністр охорони здоров'я вже поклав на стіл прем'єра. Але через ситуацію, що склалася після землетрусу на острові Самос, Кіріакос Міцитакіс відклав оголошення нових заходів безпеки для столичного округу.