Таке рішення прийняли на сесії міськради її депутати у передостанній день жовтня. Будівництво планують завершити до кінця нинішнього року. У 2021-му приміщення оснастять сучасним медичним обладнанням. Частину його вже закупили.

Як пояснив головний лікар Вінницької міської клінічної лікарні швидкої допомоги Олександр Фомін, їхній заклад отримав новий статус. Тут надаватимуть невідкладну допомогу не тільки мешканцям обласного центру, як це було раніше.

— Наша лікарня визнана опорною у Вінницькому госпітальному окрузі, де нараховується 900 тисяч населення, — каже Олександр Фомін. — Ми стали центральним стаціонарним підрозділом у системі екстреної медичної допомоги.

Роботи зі спорудження нового корпусу розпочали у 2017 році. На першому поверсі буде відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги і зал протишокової допомоги, а також лабораторно-діагностична зона. На другому обладнають реанімаційне відділення на 18 робочих місць. Третій поверх відведено для чотирьох операційних і залу телемедицини.

Загальна вартість проекту — 260 мільйонів гривень, у названу суму включена також вартість обладнання.

Фінансування здійснюють із трьох джерел — Державного фонду регіонального розвитку, програми «EMERGENCY-2020», що передбачає реконструкцію приймальних відділень лікарень України, а також бюджету Вінницької міської громади.

Частину коштів надала обласна влада, адже у лікарняний заклад доставлятимуть також пацієнтів із навколишніх районів, що входять до госпітального округу.

Лікарняний корпус на 3600 квадратних метрів справляє враження окремої лікарняної установи. «Це нова лікарня, а не відділення», — кажуть медики.