В Софії катастрофічно не вистачає машин швидкої допомоги для термінових викликів. І все через те, що бригадам медиків доводиться колесити містом із хворим у пошуку місця для його госпіталізації. Як заявив міністр охорони здоров’я, проблема полягає в тому, що ще не всі лікувальні установи виконали вимогу відомства про виділення додаткових ліжок для хворих на COVID-19.

З вівторка за розпорядженням уряду міністерство внутрішніх справ зобов’язали щодня виділяти 10 службових автомобілів для постійного чергування в Центрі швидкої допомоги Софії. Кілька бригад виїжджатимуть для надання допомоги хворим з легкими й середніми симптомами. Міністр охорони здоров’я повідомив на брифінгу, що найближчими днями Центр швидкої допомоги Софії отримає 17 нових машин, обладнаних необхідною апаратурою. І тоді відпаде необхідність у використанні службових автомобілів МВС.

Прем’єр-міністр Бойко Борисов, який дотепер перебуває на карантині, наполіг, щоб міністерство охорони здоров’я відкрило перед кожною лікарнею пункт експрес-діагностики на коронавірус. Вони мають розпочати роботу не пізніше 13.00 години 6 листопада. Перший пункт уже працює в столичній лікарні «Свята Єкатерина». Її головний лікар Генчо Начев повідомив журналістам, що антигенні тести робляться за 10—15 хвилин, а їх вірогідність дорівнює 96 відсоткам. Це дає змогу лікарям у лічені хвилини скласти схему лікування.