Про це повідомив виконувач обов’язків директора департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА Юрій Стогнієв (на знімку).

За словами посадовця, медичну допомогу хворим на CОVID-19 в області надають 11 закладів охорони здоров’я. Для цього в лікарнях області розгорнуто 530 ліжок: 460 дорослих інфекційних, 27 дитячих, 43 реанімаційні.

«У медзакладах Луганщини також діють 208 апаратів штучної вентиляції легень, — зазначив керівник департаменту. — Дев’ять з 11 закладів мають централізовану подачу кисню до ліжок інтенсивного лікування. Ще у двох закладах кисень подається за допомогою кисневих концентраторів. Загалом на балансі закладів, що надають медичну допомогу хворим на COVID-19, — 118 кисневих концентраторів та 15 апаратів такого типу в автомобілях швидкої медичної допомоги».

Нещодавно лікарням у містах та районах області було надано субвенцію в сумі понад 10,6 млн гривень на закупівлю медичного кисню та проведення робіт на системах киснезабезпечення.

«Нині опрацьовується можливість розширення кисневих точок у медзакладах першої та другої хвиль», — сказав Юрій Стогнієв, наголосивши, що фахівці комунальних некомерційних підприємств постійно контролюють технічний стан кисневого обладнання та безпеку його експлуатації.

Фото автора.