За попередніми даними слідства, заступник голови облради і один із керівників облуправління Державної архітектурно-будівельної інспекції налагодили механізм одержання хабарів з підприємців. Задокументовано, що чиновники вимагали гроші з представника комерційної структури, котра перемогла в тендері на зведення в одному із сіл культурного центру в рамках проекту «Велике будівництво». За понад півмільйона гривень фігуранти «гарантували» підряднику не створювати штучних перешкод під час проведення робіт.

Як повідомляють з облпрокуратури, за ці кошти посадовці мали сприяти реконструкції клубу в селі Мокра Перечинського району. Зазначається, що з держбюджету на цей об’єкт виділено 5,6 млн грн. Частину цієї суми головний підрядник уже отримав, після чого вказані особи почали вимагати в нього 560 тис. грн хабара за забезпечення безперешкодного будівництва.

Правоохоронці затримали обох чиновників в Ужгороді, констатують у СБУ, після передачі всієї суми неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру і обрання судом запобіжних заходів.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії. Заходи з викриття оборудки проводилися спільно з Головним управлінням Нацполіції в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської облпрокуратури.