Інститут біології тварин Національної академії аграрних наук України у Львові відзначив дві події: 60-річчя від дня заснування і 120-річчя від дня народження відомого вченого-біолога Степана Гжицького, який був першим директором цього наукового закладу.

За високий професіоналізм науковці цієї провідної в Західній Україні наукової установи відзначені подяками
облдержадміністрації та міськради. В інституті нині працює 71 науковий співробітник, з них 15 докторів та 50 кандидатів наук. До їхніх — послуг 10 лабораторій та дослідне господарство «Чишки».

«Місто робить усе можливе для підтримки і фінансування освіти, науки, молодих вчених. Мені дуже приємно, що серед працівників інституту є двоє Почесних амбасадорів, які допомагають проводити серйозні наукові конференції. Ви дуже багато робите для міста», — сказав під час привітання науковців міський голова Андрій Садовий. Він вручив директору закладу Юрію Сализі символічний подарунок — нагрудний прапорець України.

Цей інститут зробив посильний вклад у розвиток тваринництва в Західному регіоні України. Його рекомендаціями користувалися провідні тваринницькі господарства.