Оскільки шанси обох кандидатів на перемогу були практично рівні, то й визначити вірогідного переможця заздалегідь можливості не було.

Несподіванкою стало те, що чинний президент Дональд Трамп отримав підтримку майже усіх ключових штатів, де до останнього моменту не було визначеності щодо лідера перегонів.

Можливо, саме це спонукало Трампа завчасно оголосити про свою перемогу. Під час брифінгу в Білому домі він заявив: «Ми готувалися до великого святкування. Ми все виграли. Результати сьогодні ввечері були феноменальними... Чесно кажучи, ми таки виграли ці вибори».

Натомість його головний конкурент демократ Джо Байден закликав виборців «виявити терпіння», оскільки результати виборів доведеться чекати принаймні кілька днів. При цьому він також заявив, що «на шляху до перемоги».

Рішення назвати себе переможцем до того, як буде підраховано всі голоси, різко засудили демократи й навіть деякі представники Республіканської партії.

Коли верстався номер, хто саме стане наступним президентом США, відомо не було.

Окрім того, 3 листопада американці обирали 435 членів Палати представників, 35 законодавців Сенату американського Конгресу та 13 губернаторів штатів і територій.