Тобто країну можуть удруге закрити — зроблять так, щоб перестав працювати бізнес та зупинився транспорт.

На цьому наголосив представник фракції «Голос» Володимир Цабаль. Унаслідок таких дій багато людей можуть втратити роботу. «Питання про те, чи варто вводити локдаун, не має лежати у політичній площині, — переконаний народний депутат. — На нього повинні відповісти науковці та медики. Бо з одного боку — здоров’я людей, але й з іншого — також їх здоров’я: за рахунок втрати роботи та доходу і погіршення якості життя».

«Уряд і політики не мають права на помилки, яких вже допускалися одного разу», — переконаний парламентарій. Він поінформував, що політична сила, яку представляє у Верховній Раді, зареєструвала проект постанови про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення. За словами народного депутата, йдеться про те, що Кабмін має інформувати громадян хоча б за тиждень, або й за два тижні, про те, що країна закривається на карантин. Постанова також містить вимогу, згідно з якою уряд одночасно із оголошенням локдауну зобов’язується інформувати про ті заходи, які вживатимуться для захисту найбільш вразливих верств населення.

Окрім того, Кабінет Міністрів повинен одразу подати пакет законів щодо спрощення ведення економічної діяльності та податкового навантаження на ті сектори економіки, які постраждають найбільше.