«Я можу офіційно підтвердити, що саміт Кримської платформи відбудеться у травні 2021 року. Сподіваємося, що ситуація з коронавірусом стабілізується, і ми матимемо нагоду провести його у столиці України», — сказав він.

Також Дмитро Кулеба дав роз’яснення щодо ідеї, озвученої головою делегації України в ТКГ Леонідом Кравчуком стосовно проведення 31 березня виборів на окупованих територіях Донбасу. Очільник МЗС зауважив, що це буде можливо за чотирьох умов: після відновлення Україною контролю над кордоном з Росією, за українськими законами, за стандартами ОБСЄ і під спостереженням БДІПЛ ОБСЄ. «Наша позиція щодо цього є незмінною», — наголосив міністр. При цьому він зауважив, що дата 31 березня «не має якогось символізму».

Говорячи про події минулого «драматичного» тижня, Дмитро Кулеба визнав: «Коли стало відомо про зміст рішення Конституційного Суду України, то наші партнери були просто паралізовані цим рішенням. Вони не могли повірити, що таке в принципі можливо, і все можна зруйнувати одним рішенням КСУ». За словами глави МЗС, Україна була на межі «серйозних системних проблем», і тільки завдяки швидким та злагодженим діям Президента України, уряду та РНБО вдалося зупинити «лавину, яка могла накрити Україну». «Партнери побачили головне — серйозність намірів Президента, уряду зберегти антикорупційну інфраструктуру», — сказав Кулеба і зауважив, що наступні кроки за парламентом. «Якщо парламент не ухвалить необхідні рішення швидко, якщо КСУ збереже можливість так само зруйнувати й інші важливі реформи, то в нас буде дуже серйозна фундаментальна криза довіри в стосунках із західними партнерами. І я офіційно можу про це заявити, — наголосив міністр. — Я дуже розраховую, що народні депутати так само відчуватимуть відповідальність і проголосують за рішення, які дозволять вийти з цієї кризи, не втративши довіру, а навпаки — зміцнити її, продемонструвати, що всі гілки влади готові співпрацювати».

Що стосується ще однієї проблеми у міжнародних відносинах — а саме, рішення України заборонити двом угорським високопосадовцям в’їзд у країну через втручання у наш виборчий процес, то Дмитро Кулеба прокоментував її так: «Ми діяли жорстко, тому що йдеться про принципове питання. Я сподіваюся, що цей епізод залишиться в минулому, емоції вщухнуть і ми повернемося з угорськими партнерами до предметної розмови щодо всіх питань порядку денного, яких багато між Україною та Угорщиною».