Як повідомило видання Vijesti, цього року святкова церемонія присвячується співробітникам парламенту, які полегшують роботу депутатам, готуючи безліч документів і опікуючись тим, щоб діяльність народних обранців була добре організована й продуктивна.

У зв'язку з епідемією урочисті заходи відбудуться на площі перед Скупщиною, де виступить із привітанням її голова Алекса Белич. З усіма етапами діяльності парламенту й людьми, які забезпечували його роботу можна буде ознайомитися на фотовиставці, де представлено документи з фотоархіву вищого законодавчого органу країни.

Видання нагадало, що в далекому 1906 році формою правління князівства Чорногорія стала конституційна парламентська монархія, а представником волі народу держави - національні збори. Через сто років парламент Чорногорії ухвалив ще одне важливе рішення -- 3 червня 2006 року затвердив результати всенародного референдуму про вихід країни зі складу Федерації Сербії і Чорногорії та проголосив її незалежність.

Важливо нагадати, що депутати парламенту Чорногорії обираються загальним голосуванням на чотирирічний термін. Один народний обранець має представляти інтереси 6000 виборців. Від цієї константи залежить і загальна кількість депутатських місць у парламенті. Зараз працівники апарату Скупщини забезпечують роботу 81 депутата. У парламенті минулого скликання їх було 74.