Символічний старт будівництва відділення невідкладної медичної допомоги в Бахмуті провели президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер (на знімку), заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак і голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

Відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги у Бахмуті будуватимуть коштом Червоного Хреста. Це буде нова сучасна структура, розташована на території лікарняного містечка. У відділенні працюватимуть 17 медпрацівників, у тому числі, шість лікарів та вісім осіб середнього медичного персоналу. Плановано, що тут буде можливість провести комп’ютерну томографію, рентгенологічну, ультразвукову та лабораторну діагностики в режимі 24/7.

Кошторис проекту зведення відділення становить 51,9 млн грн, у тому числі, будівельні роботи — 36,7 млн грн, устаткування та інші витрати — 15,1 тис. грн.

Також Міжнародний комітет Червоного Хреста планує підтримувати лікарню. А саме, направляти до неї експертів з невідкладної допомоги на короткострокові місії, проводити тренінги для медичного персоналу, щоб забезпечити надання високоякісної невідкладної допомоги.

Раніше в рамках реалізації проекту створення відділення «екстренки» в Бахмуті вже було придбано медичне обладнання та меблі на загальну суму 10,7 млн грн — два апарати ШВЛ, наркозно-дихальну систему, десять кисневих концентраторів, пересувний рентген-апарат, портативний апарат УЗД. Крім того, коштом обласного бюджету придбано систему рентгенівської комп’ютерної томографії всього тіла SUPRIA 32 вартістю понад 15,7 млн грн. Під параметри цього обладнання тепер будуватиметься відповідне приміщення.

Міжнародний комітет Червоного Хреста вже здійснив підготовчі та розпочав будівельні роботи.

Фото прес-служби Донецької ОДА.